Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

CORD inspiration

CORD

Med stor respekt for de danske designtraditioner har Esben Pilgaard Jørgensen designet den ikoniske serie CORD. Serien er skabt med baggrund i designerens fascination af stål, samt mulighederne for at kombinere funktionalitet med klassisk papirflet. Den nye måde at kombinere materialerne på, giver stolen et tidløst udtryk med et moderne twist og et design med både kant og holdning.

En moderne klassiker

CORD er den perfekte spisebordsstol, men den er også meget anvendelig på kontoret, i entréen og i soveværelset. Du kan vælge stolen med og uden armlæn, hvilket giver dig mange muligheder i din indretning. Vælger du at bruge den ved spisebordet, kan du med fordel kombinere stole med og uden armlæn for at skabe et varieret udtryk. Det smukke, lyse flet og stålstellets sorte kontrast giver dig en stol, der passer til den nordiske indretningsstil.

CORD giver dig den ultimative siddeoplevelse.
Den elegant bue støtter de helt rigtige steder, og det håndflettede sæde får dig til at sidde godt og komfortabelt. Med CORD stolen kan du blive siddende ved spisebordet i timevis sammen med gode venner og familie. Og vælger du varianten med armlæn, får du naturlig hvile i en behagelig stilling.

OPLEV CORD serien

 

Bæredygtighed

CORD serien er designet til at holde i generationer. Det betyder, at du får et tidløst og holdbart møbel, der kan holde resten af dit liv, hvis du passer godt på det.

Møblerne fremstilles i genanvendeligt, pulverlakeret stål. Stolens ryg, sæde og armlæn håndflettes på klassisk vis med papirflet. Når møblerne engang om mange år skal kasseres, kan flet og stål let adskilles, så det kan sorteres og genanvendes.

 

Vedligehold

Stålstellet kræver ingen vedligehold.

Papirflet har været anvendt på stole igennem generationer, og det er både smukt, slidstærkt og holdbart. Naturmaterialet patineres og ældes på smukkeste vis.

Spilder du på sædet, kan det tørres af med en hårdt opvredet klud. Men undgå at vaske for meget på det, da fladerne er lavet af papirflet, der ikke har godt af overdrevet brug af vand og rengøringsmidler.

- Læs mere om pletfjerning

 

Take back - Sælg os dine brugte CORD møbler

Vi køber dine brugte CORD stole og bænke tilbage uanset standen. Materialerne genbruges, og vi giver møblerne nyt liv. På den måde er du med til at minimere affald og forbruget af ressourcer.

 

Designeren - Esben J. Pilgaard

Interessen for håndværk og produktion har Esben fået ind med modermælken, da han er vokset op i en smedefamilie i Nordjylland, hvor han er femte generation. 

Som barn havde han sin daglige gang i det store smedeværksted, hvor både far, onkel og bedstefar arbejdede. I en meget tidlig alder fik Esben et indgående kendskab til håndværket og især metalforarbejdning. Det var også allerede tidligt i sin opvækst, at en spirende skabertrang opstod.

Skabertrangen bragte Esben til Aalborg Universitet, hvor han har læst industriel design. Efterfølgende har han grundlagt tegnestuen Pilgaard Design Studio. 

I dag står han bag en lang række designs indenfor både møbler og lamper, hvor kvalitet og håndværk spiller en afgørende rolle. Resultatet kendetegnes ved langtidsholdbare, minimalistiske og klassiske designs.

- Læs mere om Esben

Hvem er Esben Pilgaard Jørgensen? 


Esben Pilgaard Jørgensen er en dansk industriel designer. Han står bag en række møbel- og lampedesigns, som bygger på høj kvalitet og det gode håndværk. Han har blandt andet skabt den smukke CORD serie for MAKE nordic. Esben Pilgaard Jørgensen har tegnestuen Pilgaard Design Studio, hvor der skabes tidløse, minimalistiske og klassiske designs. 

Hvilke møbler består CORD serien af? 


CORD serien består af tre møbler; en bænk og to spisebordsstole. Den ene spisebordsstol har armlæn, mens den anden er designet uden armlæn. Fælles for de tre designs er materialerne, hvor det sorte stålstel kombineres med det lyse papirflet. Kombinationen skaber en smuk kontrast, der passer perfekt i den skandinaviske indretning.