Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Certificeringer

Certificeringer

VORES CERTIFICERINGER

Hos MAKE nordic vægter vi miljøcertificerede og sundheds-mærkede materialer højt, da det er essentielt for os at begrænse vores aftryk. Samtidigt er det vigtigt for os, at du og dine nærmeste trygt kan bruge vores møbler.

Når du vælger certificerede materialer, vælger du også miljøvenlige møbler. Så er du med til at passe på naturen, miljøet, din familie og dig selv. Miljøvenlige møbler kan være mange ting. De kan være ansvarligt fremstillet, og de kan bestå af certificerede materialer. Uanset om dine møbler har en af miljøcertificeringerne, eller om de er fremstillet med mindre brug af vand og plastik, så skal de selvfølgelig også passe ind i din boligindretning. Så vælg dine møbler med hjertet, med maven, med fornuften eller med øjnene. Bare det føles rigtigt for dig. For på den måde forlænger du også dine møblers levetid.

Her på siden kan du læse mere om vores certificeringer.

FSC®-Certificeret træ

Hos MAKE nordic er træ det bærende element i vores møbel-konstruktioner, og med det følger naturligvis et ansvar for at vælge træ fra ansvarligt skovbrug. Derfor er mere end 90% af vores kollektion FSC-certificeret (FSC® N002763). 

FSC (Forest Stewardship Council®) er en global mærkningsordning for træ, papir og andre cellulosebaserede materialer, der har til hensigt at sikre naturen, såvel som de mennesker, der arbejder i og er afhængige af den.

Med FSC er du eksempelvis sikret, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere, samtidigt med at skovarbejderne får adgang til uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. FSC er desuden den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove.

læs mere om FSC-certificeringen

Svanemærket® Læder

Når du bestiller stole hos MAKE nordic, kan du vælge at få dem betrukket med Svanemærket® Dunes læder fra Sørensen Læder. Kvaliteten er i top, overfladen er smuk, blød og lækker. Det betyder også at læderet er total ubehandlet. Det får derfor patina og bliver kun endnu smukkere med tiden.

Miljøvenlige tekstiler og koldskum

Det koldskum, der er inden i vores møbler har en førende sundhedsmærkning. Det samme gælder det stof og de tekstiler, vi betrækker møblerne med. De er alle enten Oeko-tex-certificeret, EU blomst miljømærket eller lavet af genanvendte materialer. 

Mærkningerne stiller skrappere krav til indholdet af sundhedsskadelige stoffer, end lovgivningen gør – og de ekstra forbehold vil vi gerne tage for din sundhed. Eksempelvis betyder det, at vores møbelskum (koldskum) og tekstiler er fri for bromerede flammehæmmere, der mistænkes for at være svært hormonforstyrrende, og for denne mærkning gælder det også, at jo tættere produktet kommer på kroppen, jo mere stringente er kravene for anvendte kemikalier.

Kravene til indholdet følger desuden udviklingen indenfor den lægevidenskabelige forskning, således at mærkningen altid er trit med den seneste viden. Spørg efter mærkningerne på koldskum og tekstiler, når du skal vælge dit møbel. Vi hjælper dig gerne med at få de reneste og mest bæredygtige produkter.

EU blomsten – Møbler

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Helheden er essentiel i forhold til EU-Blomsten, og certificeringen er et helhedsperspektiv på produktets samlede miljøbelastning og beskæftiger sig derfor med alle relevante faser i produktets livscyklus fra råvarer og produktion til bortskaffelse og genbrug. Produkter der er certificerede med EU-Blomsten har dermed en begrænset miljøbelastning. EU-Blomsten sætter desuden høje krav til produkternes indhold af kemikalier – både af hensyn til forbrugernes sundhed og til miljøet.

For at et produkt kan markeres med EU-Blomsten, skal produktet igennem en omfattende certificeringsproces hos Miljømærkning Danmark – med dokumentation og kontrol af, at det lever op til de fastsatte krav. Når du vælger et produkt mærket med EU-Blomsten, kan du derfor – uanset hvilket produkt du vælger – være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i dets kategori. Du værner således om miljøet og driver produktion og produktudviklingen i en mere bæredygtig retning.

Bæredygtighed handler bl.a. om en vugge til vugge betragtning og om produkternes miljøbelastningen. Det er essentiel for MAKE nordic. Vi bestræber os på i videst muligt omfang på, at vores produkter kan blive mærket med EU-Blomsten. Vi samarbejder hele tiden med vores leverandører på området om bæredygtighed, og har en ambition om, at vores FSC®-certificerede træmøbler i nærmeste fremtid kan mærkes med EU-Blomsten.

- Se stoftyper- Læs mere om EU blomsten