Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

BÆREDYGTIGE MØBLER

Bæredygtige møbler

FOR HELE LIVET! I MILJØVENLIGE, SUNDE OG ANSVARLIGE MATERIALER

MAKE nordic’s bæredygtige designprincipper er skabt, fordi vi ønsker at være en ansvarlig virksomhed, hvor vi passer godt på hinanden og på vores fælles jord.
Vi skaber langtidsholdbare kvalitetsmøbler, da vi vil gøre op med ”Køb-og-smid-væk” kulturen og efterlade et mindst muligt aftryk.
Over 90% af vores træmøbler er lavet af træ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763), og vores tekstiler er mærket med Oeko-tex, EU Blomsten eller er lavet af genanvendte materialer.

MAKE nordic er en nyere aktør på det nordiske møbelmarked. Vores udgangspunkt er ganske simpelt kompromisløs kærlighed til arkitekttegnede møbler og bæredygtigt design der kan holde hele livet. I krydsfeltet mellem nordisk design og dansk kvalitet vil MAKE nordic indtage scenen og vise resultaterne af det arbejde, som møbelarkitekter udformer med blyantstrøg på deres skitser.

Vi har gjort os stor umage, inden møblerne er færdigudviklede. Fra arkitekternes skitser og snedkerens detaljer til din stue. Fra stofmarkeder til din sofa. Alt bliver født i rummet, hvor kreativitet, håndværk og detaljesans mødes, og her skabes de møbler, vi hos MAKE nordic tilbyder vores kunder – i det digitale univers.

MAKE nordic og vores distributionskanaler er der, hvor vi finder vores kunder, nemlig på nettet. Vi sælger vores møbler og kollektioner online. Det sikrer, at vores arkitekttegnede møbler i højeste kvalitet kan forskønne danske hjem til en pris, hvor de fordyrende mellemled er skåret fra.

FSC®-certificeret træ

Hos MAKE nordic er træ det bærende element i vores møbel-konstruktioner, og med det følger naturligvis et ansvar for at vælge træ fra ansvarligt skovbrug. FSC (Forest Stewardship Council®) er en global mærknings-ordning for træ, papir og andre cellulose- baserede materialer, der har til hensigt at sikre naturen, såvel som de mennesker, der arbejder i og er afhængige af den. Med FSC er du eksempelvis sikret, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere, samtidigt med at skovarbejderne får adgang til uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. FSC er desuden den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove.

læs mere om FSC-certificeringen

Miljøvenlige tekstiler og koldskum

Det koldskum der er inde i vores møbler har en førende sundhedsmærkning. Det samme gælder det stof og de tekstiler, vi betrækker møblerne med. Mærkningerne stiller skrappere krav til indholdet af sundhedsskadelige stoffer, end lovgivningen gør – og de ekstra forbehold vil vi gerne tage for din sundhed. Eksempelvis betyder det, at vores møbelskum (koldskum) og tekstiler er fri for bromerede flammehæmmere, der mistænkes for at være svært hormonforstyrrende, og for denne mærkning gælder det også, at jo tættere produktet kommer på kroppen, jo mere stringente er kravene for anvendte kemikalier. Kravene til indholdet følger desuden udviklingen indenfor den lægevidenskabelige forskning, således at mærkningen altid er trit med den seneste viden. Spørg efter mærkningerne på koldskum og tekstiler, når du skal vælge dit møbel. Vi hjælper dig gerne med at få de reneste og mest bæredygtige produkter. Du er altid velkommen til at kontakte os for gode råd og vejledning.

EU blomsten - møbler

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Helheden er essentiel i forhold til EU-Blomsten, og certificeringen er et helhedsperspektiv på produktets samlede miljøbelastning og beskæftiger sig derfor med alle relevante faser i produktets livscyklus fra råvarer og produktion til bortskaffelse og genbrug. Produkter der er certificerede med EU-Blomsten har dermed en begrænset miljøbelastning. EU-Blomsten sætter desuden høje krav til produkternes indhold af kemikalier – både af hensyn til forbrugernes sundhed og til miljøet.

For at et produkt kan markeres med EU-Blomsten, skal produktet igennem en omfattende certificeringsproces hos Miljømærkning Danmark – med dokumentation og kontrol af, at det lever op til de fastsatte krav. Når du vælger et produkt mærket med EU-Blomsten, kan du derfor – uanset hvilket produkt du vælger – være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i dets kategori. Du værner således om miljøet og driver produktion og produktudviklingen i en mere bæredygtig retning.

Bæredygtighed handler bl.a. om en vugge til vugge betragtning og om produkternes miljøbelastningen. Det er essentiel for MAKE nordic. Vi bestræber os på i videst muligt omfang på, at vores produkter kan blive mærket med EU-Blomsten. Vi samarbejder hele tiden med vores leverandører på området om bæredygtighed, og har en ambition om, at vores FSC®-certificerede træmøbler i nærmeste fremtid kan mærkes med EU-Blomsten.

- Se alle tekstiler- Læs mere om EU blomsten

Bæredygtigt design - en del af dig

Arkitekttegnede møbler i en høj kvalitet er ofte møbler, vi gerne vil have i vores hjem i mange år. Når du køber dine møbler fra MAKE nordic, får du præcis disse kvaliteter – og så får du tidløst, skandinavisk design og bæredygtige materialer oveni.

Bæredygtigt design handler naturligvis om miljøvenlige materialer og grøn produktion. Men det handler også om at få de møbler, du gerne vil have i dit hjem de næste mange år. De bliver automatisk en del af dig og en stor del af din families historie. Du behøver ikke at gå ud og investere i nye møbler hele tiden.

Undgå køb-og-smid-mentaliteten. Det er meget mere bæredygtigt – især i det lange løb!

Har du brug for hjælp til at finde dit bæredygtige møbel, står vi altid klar til at hjælpe dig med at finde det rigtige møbel.