Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

SPOOR læder

SPOOR læder

Du er altid sikker på, at få læder i den lækreste kvalitet når du vælger læder til dine møbler hos MAKE nordic. Og med SPOOR læder får du en sporbar læder. Og hvad betyder det så? Jo, det betyder at det læder dine møbler er betrukket med kan spores tilbage til det dyr det kommer fra.

Sporbart læder – hvordan det?

Når du vælger læder fra SPOOR kan alle skind spores tilbage til det dyr, det kommer fra. Alle dyr har deres oprindelse i Nordeuropa – i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Holland. Alle dyrene øremærkes ved fødslen, og dette øremærke forbliver en del af huden helt indtil den ankommer til SPOORs garveri i Vester Skerninge i Danmark. 

I henhold til EU’s lovgivning skal alle øremærker til kvæg registreres i en database, som indeholder oplysninger om dyrets oprindelsesland, fødselsdato og -sted, eventuelle flytninger, det har foretaget i løbet af dets levetid, samt slagteriet, der er ansvarligt for slagtningen.

Hvordan bliver det sporet?

På garveriet i Vester Skerninge, registreres øremærkningerne på alle huder. Ved hjælp af laserteknologi indprintes hvert skind med et unikt nummer, som er knyttet til dyrets øremærke, og på den måde tildeles den enkelte hud hele dyrets baggrundshistorie, som er din garanti når du vælger et møbel med SPOOR læder.

I modsætning til andre metoder til identifikation er  lasermærkningen modstandsdygtigt og forbliver på huden gennem hele garvnings- og forfiningsprocessen til det endelige lædersnit når dit møbel skal polstres med SPOOR læder. På den måde kan vi garantere, at al SPOOR læder kommer med 100% dokumenteret sporbarhed helt tilbage til fødslen på gården.

- Læs mere om SPOOR

Dyrevelfærd

De første regler for beskyttelse af husdyr i EU går tilbage til 1970’erne, og EU har således talt for og reguleret husdyrs velfærd i mere end 40 år. Der er med andre ord en stærk tradition for at beskytte kvægets velfærd fra landbrug til slagtning i EU.

EU arbejder løbende på at forbedre lovgivningen om husdyrs velfærd på bedriften, under transport og ved slagtning. I overensstemmelse med EU’s nye Farm to Fork-strategi for et mere bæredygtigt landbrug er Europa-Kommissionen i øjeblikket ved at evaluere al sin lovgivning om opdrættede dyrs velfærd.

Dyrevelfærd

Bevægelsesfrihed

  • Fra otte ugers alderen må kalve ikke indespærres i individuelle stier. Hvis kalve placeres i individuelle stier før otte ugers alderen, skal stierne have perforerede vægge, så kalvene har direkte visuel og taktil kontakt.
  • Tethering, som henviser til at binde dyret til noget for at holde det i et bestemt område, er dog kun tilladt, hvis dyret har tilstrækkelig plads til at opfylde dets fysiologiske og etologiske behov.

Frihed fra ubehag

  • Når kalvene er mindre end to uger gamle, skal de forsynes med passende strøelse. Dette fremmer dyrets generelle sundhed ved at tilskynde til hvile, forbedre fordøjelsessundheden, isolere mod koldt vejr og forhindre at kropssår opstår ved at ligge på en hård overflade.

Frihed fra smerte, frygt og nød

  • For at mindske nød og ubehag må kvæg ikke transporteres i mere end otte timer, medmindre køretøjet er blevet efterset og godkendt til langvarig transport.
  • Antibiotikabrug til vækstfremme er forbudt, og profylaktisk brug af antibiotika vil være forbudt fra 2022. Dette skal tilskynde landmænd i EU til at arbejde for at fremme god dyresundhed og øge dyrenes robusthed for at mindske behovet for behandling.
  • Bedøvelse før slagtning er påkrævet for alle dyr for at skåne dem for enhver undgåelig smerte, nød eller lidelse ved slutningen af deres liv. Der kan dog gøres undtagelser for religiøs slagtning i Tyskland og Holland.

Miljøpåvirkning

Alle råhuder, der bruges til SPOOR-læder, går direkte fra slagteriet til Scan-Hide til den indledende garvningsproces. Scan-Hide har sat sig et mål om at reducere CO2-emissionerne fra sin produktion med 50 % inden 2030 og at blive CO2-neutral i 2050. Garveriet arbejder derfor løbende på at sænke sit klimaaftryk og arbejder tæt sammen med leverandørerne for at leve op til disse forpligtelser.

OEKO-TEX®

Scan-Hide er indehaver af STeP by OEKO-TEX®-certificeringen, som er et uafhængigt, modulært certificeringssystem for produktionsfaciliteter fra tekstil- og læderindustrien. STeP by OEKO-TEX® overvejer bæredygtighedsaspekter relateret til miljøvenlige produktionsprocesser, arbejdstagernes sundhed, sikkerhed og socialt ansvarlige arbejdsforhold. Sociale arbejdsforhold og sundhed og sikkerhed og omfatter en omfattende analyse og vurdering af produktionsforholdene.