Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

SOLDATEN inspiration

SOLDATEN stol

KLASSISK DESIGN - GOD KOMFORT

Den smukke SOLDATEN stol er designet af Poul M. Volther i år 1951 til Københavns Møbelsnedker-udstilling. Den fremviser tydeligt det store talent han havde som møbelarkitekt, da den både står smukt og er utrolig komfortabel. SOLDIER stolen er skabt til dig, der elsker dansk håndværk og gerne vil forene tidsløst design med optimal siddekomfort.

 

Materialer

SOLDATEN stolen kan fås i egetræ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763) med enten mat eller sort lakering. Lakken er vandbaseret, da det er med til at bevare et godt indeklima samt man undgår unødig belastning af miljøet. Lakken holder dine møbler smukke i flere år, uden behov for yderligere pleje. Hvis der skulle spildes på træet, så tør møblet af med en tør eller hårdt opvredet klud, da det kan trække ind og ødelægge overfladen. Ingen anden behandling er nødvendig. Når SOLDATEN stolen er blevet ældre og har fået ridser, kan den slibes ned og behandles på ny.

Med SOLDATEN spisebordsstolen kan der vælges mellem Dunes læder fra Sørensen og Hallingdal fra Kvadrat. Det naturlige Dunes læder vil over tid give en smuk patinering på møblet. Det er vigtigt at vide, at det er et ubehandlet naturmateriale, hvilket betyder, at der ikke er nogen overfladebehandling. Læderet vil derfor tage imod alt fedt, skidt, farve og ridser. Pletter vil med tiden også blive mindre, lysne og muligvis forsvinde helt. Derfor anbefales det, at man undgår brug af vand og sæbe.

Hallingdal er en blanding mellem uld og viskose, der hver giver gode egenskaber til tekstilet. Ulden giver en god holdbarhed og fleksibilitet, mens viskosen giver glans og dybde til farverne. Det hele bliver farvet inden det spindes, hvilket fremhæver teksturen i tekstilet.

OPLEV SOLDATEN STOLEN

En bæredygtig stol

SOLDATEN spisebordsstolen håndlaves af danske leverandører i certificerede materialer. Stolen fremstilles i Vestjylland på en anerkendt møbelfabrik, og er selvfølgelig også produceret af træ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763). Dette betyder, at der ikke fældes flere træer, end skoven kan holde til, dyre- og plante livet bliver beskyttet og arbejderne er uddannet og får en ordneligt løn.

Hynderne består af en højkvalitets koldskum, der sikrer dig og dine nærmeste mod brommerede flammehæmmere og anden potentielt skadelig kemi. Størstedelen af de møbeltekstiler og læderkvaliteter vi har her hos MAKE nordic er certificeret med Svanemærket, EU-blomsten eller Oeko-tex af hensyn til både miljøet og din sundhed.

- Læs om FSC

Designeren - Poul M. Volther

Poul M. Volther , født i år 1923 og død i 2001, er en del af Danmarks bedste arkitekter, der har dybe rødder i det gode håndværk. Hans stil var baseret på den skandinaviske funktionalisme, der med et moderne twist fandt en middelvej mellem Bauhaus-stilen og det klassiske, praktiske værk. Han undgik dermed at sidde fast i forskellige kortlivede trends, og designede i stedet værker, der fanger folks opmærksomhed på tværs af tid.

Poul M. Volthers stil var enkel, funktionel og smuk. Hvilket har resulteret i, at en lang række af hans designklassikere har fundet vej ind i mange tusinde danske hjem, hvor de stadig ses den dag i dag.

- Læs mere om Poul M. Volther