Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom
Poul M. Volther

Poul M. Volther

Poul M. Volther (1923-2001) tilhører en generation af populære, danske arkitekter, der har dybe rødder i det gode håndværk. 

Poul M. Volthers stil var baseret på den skandinaviske funktionalisme, der med et moderne twist fandt en middelvej mellem Bauhaus-stilen og det klassisk, praktiske håndværk. Herved undgik han at blive fanget af forskellige kortlivede trends, hvor han i stedet designede værker, der kunne holde folk tryllebundne over deres skønhed på tværs af tiden trends og tendenser. Corona stolen er et godt eksempel på dette. Corona stolen er uden sammenligning Poul M. Volthers mest kendte møbel. Han står også bag en lang række andre kendte danske møbelklassikere, bl.a. pindestolene, hvor man ser, at det strengt logiske design med stort fokus på både siddeoplevelse og opbygningen af stolen, blandet med et unikt moderne look samt flair for farve og organisk tænkning. 

Poul M. Volther var oprindeligt udlært møbelsnedker. Han videreuddannede sig på Kunsthåndværkerskolen, hvor han underviste i mange år på det, der i dag hedder Danmarks Designskole. Her satte han satte sit præg på hundredvis af unge møbelarkitekters sans for håndværkets kvalitet. 

Han blev i 1949 ansat på FDB’s tegnestue med hjælp fra den kendte Hans Wegner. Her arbejdede han først under Børge Mogensen indtil 1959, hvor Mogensen forlod FDB og Volther blev leder. Poul M Volthers stil var enkel, funktionel og smuk. Hvilket har resulteret i, at en lang række af hans designklassikere har fundet vej ind i mange tusinde danske hjem, hvor de stadig ses den dag i dag. 

Read more

Tom Stepp

Tom Stepp

Tom Stepp (1950-2023) hører til blandt de mest anerkendte designere i landet. Han har igennem tiden vundet flere priser for sit stærke og funktionelle håndværk, hvilket blandt andet indebærer ...

Læs mere