Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

J111 Inspiration

J111 spisebordsstol

EN PRISVINDENDE STOL

J111 stolen kom til verden i 1971 af Poul M. Volther. Denne stol ligger designeren meget nært, da han vandt en møbelpris for det smukke design. J111 er lige så komfortabel som den er æstetisk tilfredsstillende, og er detmed endnu et godt eksempel på Poul M. Volthers ubeskrivelige talent som møbelarkitekt. Denne stol er til dig, der elsker håndværk og gerne vil forene tidsløst design med optimal siddekomfort.

J111 stolen kan med sit minimalistiske design anvendes i hele dit hjem. Den kan bruges rundt om spisebordet, i entréen, i soveværelset, i sommerhuset eller som ekstra stole, der hurtigt kan tages frem, når I har mange gæster. J111 stolen har en buet ryg og et bredt sæde, der bidrager til den høje siddekomfort, og let koniske ben, der skaber ekstra stabilitet. Disse kan skrues af, så stolen fylder så lidt som muligt. Denne relancerede version af J111 laves her hos MAKE nordic i massivt egetræ, som er fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763) med en mat- eller sort lak.

Materialer

J111 stolen er udarbejdet i hånden af dygtige møbelsnedkere og derefter samlet og poleret, for at stolen får det bløde og smukke slutresultat. Sædet er konstrueret af 30 mm. egetræsfinér, der gør den stærk og stabil. Stolens ben og ryg er lavet af massivt egetræ, og bagsiden har konturskårne og bøjede træstykker, der giver J111 sit lette og karakteristiske udtryk.

J111 stolen håndlaves i egetræ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763), og behandles med en naturlig eller sort vandlak. Dette bruges for at bevare et godt indeklima og undgå unødig belastning af miljøet. Stolen kan med denne lak holde sig smuk i mange år, uden behov for yderligere pleje. Spildt væske kan trække ind og ødelægge overfladen på stolen, så undgå at lade det ligge. J111 kan nemt tørres af med en tør eller hårdt opvredet klud, uden behov for anden behandling.

Når din J111 stol bliver gammel og ridset, kan den slibes ned og behandles på ny.

OPLEV J111 stolen

En bæredygtig stol

J111 stolen håndlaves af danske leverandører på en anerkendt møbelfabrik i Vestjylland. Stolen er produceret i egetræ, som er fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763) hvilket vil sige, at der under produktionen af denne stol tages hensyn til naturen, mennesker involveret i processen og dyre- og planteliv.

J111 stolen pakkes ind i FSC-pap ved levering og benene skrues let på, inden stolen skal i brug. Dermed undgås spildplads og unødvendig luft i emballagen. Derudover bliver stolen altid transporteret med flere møbler, så transportbilerne ikke skal køre frem og tilbage flere gange. Dette bidrager dermed til en mere miljøvenlig transport.

- Læs om FSC

Designeren - Poul M. Volther

Poul M. Volther , født i år 1923 og død i 2001, er en del af Danmarks bedste arkitekter, der har dybe rødder i det gode håndværk. Hans stil var baseret på den skandinaviske funktionalisme, der med et moderne twist fandt en middelvej mellem Bauhaus-stilen og det klassiske, praktiske værk. Han undgik dermed at sidde fast i forskellige kortlivede trends, og designede i stedet værker, der fanger folks opmærksomhed på tværs af tid.

Poul M. Volthers stil var enkel, funktionel og smuk. Hvilket har resulteret i, at en lang række af hans designklassikere har fundet vej ind i mange tusinde danske hjem, hvor de stadig ses den dag i dag.

- Læs mere om Poul M. Volther

SÅDAN SAMLER DU DIN J111 STOL


Hvem er designeren bag J111-stolen?

J111-stolen er designet af den danske møbelarkitekt Poul M. Volther i 1971. Volther vandt en møbelpris for stolens stilrene design, og den prisvindende stol forener også et smukt og æstetisk design og høj komfort på bedste vis. 

Hvilket træ kan man få stolen i?

J111-stolen håndlaves i massivt egetræ fra FSC-certificerede skove, og den kan fås med mat og sort lak. At J111-stolen er produceret fra FSC-certificerede skove betyder, at vi tager hensyn til naturen, mennesker, plante- og dyreliv.