Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

GOLIAT inspiration

GOLIAT lænestol

STOLEN TIL DE BEDSTE TIDER

GOLIAT lænestolen, designet af Poul M. Volther i 1953, blev dengang skabt til Københavns Møbelsnedker-udstilling. GOLIAT har før i tiden kun været produceret i få eksemplarer, og blev genopdaget ved et tilfælde af Poul M. Volthers søn på en svensk auktion. Den har derfor aldrig været i prodktion andre steder end her hos os.

GOLIAT har et smukt, minimalistisk udtryk, med en overraskende høj siddekomfort. Den kan bære at stå alene med sine stilrene linjer, men den kan også meget let kombineres med andre møbler for at skabe et varieret og personligt udtryk i hjemmet. Til GOLIAT lænestolen har du også mulighed for at tilvælge en fodskammel, tegnet med samme streg som stolen, for endnu højere komfort.

Svanemærket® eller sporbart læder

Med GOLIAT lænestolen kan du vælge mellem Dunes læder fra Sørensen, SPOOR læder og selvfølgelig flere forskellige tekstiltyper og farver.

Det naturlige Dunes læder er Svanemærket® og derfor fuldstændig ubehandlet. Det betyder at det over tid vil give en smuk patinering på møblet. Der er altså ikke er nogen overfladebehandling på læderet, og derfor tager læderet imod alt fedt, skidt, farve og ridser. Pletter vil med tiden også blive mindre, lysne og muligvis forsvinde helt. Derfor anbefales det, at man undgår brug af vand og sæbe.

Du kan også vælge der sporbare læder fra SPOOR. Denne lædertype er Oeko-tex certificeret og kan spores helt tilbage til dyrets fødsel. Det er samtidig let at tørre af med en tør eller hårdt opvredet klud, hvis uheldet skulle være ude.

Se tekstiler og farver

HALLINGDAL 65

Hallingdal 65 fra Kvadrat blev designet i 1965 af Nanna Ditzel, og er en blanding mellem uld og viskose. Ulden giver god holdbarhed og fleksibilitet, mens viskosen giver glans og dybde til farverne. Du får derfor et tekstil i meget høj kvalitet, som er slidstærkt og i et tidsløst design.


Inspiration til din stue

Inspiration til din stue

Produkt Salgspris49,99 DKK
Produkt Salgspris49,99 DKK
Produkt Salgspris49,99 DKK
Produkt Salgspris49,99 DKK
Produkt Salgspris49,99 DKK
Produkt Salgspris49,99 DKK
Vis produkt

FSC®-certificeret egetræ

Du får i GOLIAT en lænestol håndlavet af egetræ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763). Træet er lakeret med enten mat- eller sort lak. Lakken er vandbaseret, da det er med til at bevare et godt indeklima samt at du undgår unødig belastning af miljøet. Du får på den måde også en lænestol der holder sig smuk i flere år, uden behov for yderligere pleje. Hvis uheldet er ude og du spilder på træet, så tør bare din stol af med en tør eller hårdt opvredet klud, da væsken ellers kan trække ind og ødelægge overfladen. Ingen anden behandling er nødvendig. Når GOLIAT stolen er blevet ældre og måske med årene har fået ridser, kan du slibe GOLIAT lænestolen ned og behandle den på ny.

Bæredygtighed

GOLIAT lænestolen håndlaves af danske leverandører i certificerede materialer. Dette møbel er også håndlaves af egetræ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763). Dette betyder, at det tages hensyn til naturen, mennesker og dyr i produktionen.

Hynderne består af en højkvalitets koldskum, der sikrer dig og dine nærmeste mod brommerede flammehæmmere og anden potentielt skadelig kemi. Alle de møbeltekstiler og læderkvaliteter du kan vælge til din GOLIAT lænestol er certificeret med Svanemærket®, EU-blomsten eller Oeko-tex eller er lavet af genanvendte materialer. Det er det af hensyn til både miljøet og din sundhed.

Designeren - Poul M. Volther

Poul M. Volther , født i år 1923 og død i 2001, er en del af Danmarks bedste arkitekter, der har dybe rødder i det gode håndværk. Hans stil var baseret på den skandinaviske funktionalisme, der med et moderne twist fandt en middelvej mellem Bauhaus-stilen og det klassiske, praktiske værk. Han undgik dermed at sidde fast i forskellige kortlivede trends, og designede i stedet værker, der fanger folks opmærksomhed på tværs af tid.

Poul M. Volthers stil var enkel, funktionel og smuk. Hvilket har resulteret i, at en lang række af hans designklassikere har fundet vej ind i mange tusinde danske hjem, hvor de stadig ses den dag i dag.

- Læs mere om Poul M. Volter