Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Indretning af stue og spisestue i ét

I ældre boliger er stuen og spisestuen ofte delt skarpt op, men i nyproducerede boliger bliver du ofte mødt af åbne planløsninger, som kombinerer stue og spisestue i ét. Skal du forene spiseplads med sofaområde? Så finder du her en masse inspiration til, hvordan du kan få det bedste ud af rummet samt få plads til alle møbler.

Stue & spisestue – det skal du overveje

Det er en god idé at kigge på rummet som en helhed – hvor skal spisepladsen være, og hvor kan der stå en sofa samt være et tv, hvis du ønsker at tilføje det? Dernæst skal møblerne vælges ud fra rummets størrelse. Det skaber en bedre balance med en sofa, der ikke overtager hele rummet og et spisebord, som ikke gør det svært at komme rundt omkring.

TIP: Hvis du har en lille spisestue/stue, men gerne vil have plads til mange mennesker, kan du vælge et bord med tillægsplader, så du kan forstørre det efter behov.

Der er også stor forskel på, hvorvidt du vælger spisebordsstole i et spinkelt eller tungt design. Hvis pladsen er trang, bør du gå efter stole, der kan skubbes godt ind under spisebordet, så det syner mindre og mere pladsbesparende.

Hos MAKE nordic har vi spiseborde i minimalistiske designs og forskellige størrelser. På samme måde er alle vores sofaer udarbejdet som moduler, som du selv kan sammensætte alt efter plads og behov.

Indram de forskellige områder

Hvis du synes, at det er svært at opdele rummet, men samtidig bevare en samhørighed, kan du vælge møbler i ens materialer. Et andet tip, som du kan gøre brug af, er at bruge gulvtæpper til at indramme området. Det giver sofahjørnet en varme, når du udstyrer det med et gulvtæppe, og samtidig bliver rummet delt op på naturlig vis.

Read more

Guide: Placering af sofa i stuen

Sofaen er det centrale element i en traditionel stue, og derfor giver det god mening at bygge indretningen op omkring det store møbel. Måske kommer det til dig, så snart du træder ind i stuen, men ...

Læs mere

Indretning af spisestue

Spisestuen er et dagligt samlingspunkt. Her afholdes både de store middagsselskaber og de travle eller afslappede middage til hverdag. Det er her, de bedste samtaler ofte finder sted, og hvor fami...

Læs mere