Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Guide: Placering af sofa i stuen

Sofaen er det centrale element i en traditionel stue, og derfor giver det god mening at bygge indretningen op omkring det store møbel. Måske kommer det til dig, så snart du træder ind i stuen, men det kan også være en udfordring at finde den optimale placering til sofaen – om ikke andet er det en fordel at blive bekendt med alle muligheder.

Den rette placering – det skal du overveje

Det er vigtigt at skabe balance i din stue, så det bliver et rart rum at være i, hvor der ikke er for mange forstyrrende elementer. Sofaen er et tungt møbel, og derfor har den tendens til at fylde meget i rummet. Med andre ord bør du altså placere andre tunge møbler, så de står i balance med sofaen – f.eks. overfor, så der ikke dannes en lang linje med de største møbler.

På samme måde er det vigtigt at indrette stuen, så det er nemt at komme rundt. Skab nogle naturlige stier mellem møbler, så der er luft mellem f.eks. sofa og sofabord. En tommelfingerregel er, at du helst skal være i stand til at bevæge dig fra den ene ende til den anden ende af rummet uden forhindringer.

Tips til indretning med sofa

  • Man er ofte fristet til at placere sofaen op ad en væg, men prøv at nytænke og rykke sofaen ud i rummet.

  • Placér din sofa, hvor du får den bedste udsigt – alt efter om det er ud af vinduet, eller om du sætter stor pris på at se tv.

  • Indram sofaområdet med et tæppe, som skaber en naturlig opdeling i stuen, men samtidig sikrer en varme og hygge omkring sofaen.

  • Har du flere sofaer, kan du placere dem overfor hinanden, så de skaber et afgrænset område, som inviterer til gode samtaler.

Read more

Nordisk indretning af stue

Er du lige så vild med den nordiske indretning, som vi er her hos MAKE nordic? De lyse toner og overvægten af naturmaterialer er en stor del af identiteten i krydsfeltet mellem nordisk design og da...

Læs mere

Indretning af stue og spisestue i ét

I ældre boliger er stuen og spisestuen ofte delt skarpt op, men i nyproducerede boliger bliver du ofte mødt af åbne planløsninger, som kombinerer stue og spisestue i ét. Skal du forene spiseplad...

Læs mere