Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

UMI inspiration

UMI serie med flet

ET MØBEL TIL ENHVER LEJLIGHED

Den alsidige UMI-serie er skabt af den norske designer Jennifer Cena. Serien har med sit naturlige udtryk, som harmonerer med den nordiske ånd, fået navnet UMI. Navnet UMI betyder hav på japansk, og disse tanker har ledt til en række æstetiske siddemøbler, produceret i egetræ og vild asketræ, begge fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763), med håndflette, naturlige hørgjorde. Nøgleordene for UMI serien er uden tvivl enkelthed og funktionalitet.

UMI-serien består af 6 forskellige siddemøbler; herunder skamler, bænke, borde og en daybed. Med det brede udvalg er der uden tvivl et af seriens møbler, der passer perfekt ind i dit hjem. Eksempelvis kan du bruge UMI-serien som bænk i entréen, en smuk detalje i soveværelset, en soveplads til overnattende gæster, siddepladser langs spisebordet, en fodskammel til lænestolen, et hvilested i orangeriet og meget meget mere.

Design bench with strap, oak

Materialer

UMI-serien fås med matlakeret egetræ, eller i matlakeret vild asketræs variant. Der anvendes på træet en vandbaseret lak, for at bevare et godt indeklima og for at belaste miljøet så lidt som muligt. Lakken hjælper med at holde møblerne smukke uden behov for yderligere pleje. Ask og eg minder om hinanden i forhold til egenskaber og hårdhed. De er begge meget udbredte i Europæiske skove også, og er særdeles gode til at skabe kvalitetsmøbler.

Ask er en ny træsort for os her hos MAKE nordic. Hvert møbel i vild ask kan have sit eget individuelle udtryk, da ingen af dem er 100% ens - deraf navnet vild ask. Aftegninger fra træets årer kan ses i det massive træ og giver et unikt udtryk, man ikke finder i møbler af f.eks. egetræ.

Til de flettede sæder på UMI møblerne anvendes der naturlige hørgjorde af høj kvalitet. 


af Jennifer Cena

UMI serien

Bæredygtighed

UMI-serien fremstilles i massivt egetræ og vild ask, som er træ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763). Denne certificering betyder, at træet kommer fra ansvarligt skovbrug, hvor både dyre- og planteliv beskyttes samt arbejderne er uddannet og får ordenligt sikkerhedsudstyr og en fair løn.

Derudover udnytter vi størstedelen af asketræet, så mindst muligt går til spilde. Dermed sikrer vi en mere bæredygtig produktion.

Hørgjordene er Oeko-tex®-certificeret, af hensyn til dig og din familie. Certifikatet stiller skrappere krav til indholdet af sundhedsskadelige stoffer, end lovgivningen gør – og de ekstra forbehold vil vi gerne tage for dig og din sundhed.

- Læs mere om certificeringer

Pletfjerning

Flettet i UMI-serien er ubehandlet naturmateriale designet til at patinere smukt og naturligt over tid. Skulle du spilde på det, arbejder materialet og pletten vil med tiden blive mindre, lysnes og muligvis forsvinde helt. Det bedste at gøre, er at fjerne så meget af væsken som muligt med en hårdt opvredet, blød klud. Vær forsigtig med ikke at gnide væsken yderligere ind i flettet, men dup forsigtigt på det udsatte område. Tag et felt af gangen og undgå at rengøre halve felter, da det kan skabe plamager og skjolder. Brug eventuelt noget mildt opvaskemiddel blandet med vand til rengøringen, og undgå for meget vand, da dette også kan give skjolder.

De lyse flettede sæder i UMI-serien kan misfarves af kraftigt farvede tekstiler, som f.eks. et par nye denimbukser. Ønsker du at sikre dig bedst muligt mod dette, anbefaler vi at du anvender en hynde i sædet eller et tæppe.

Om det er eg eller vild ask, så undgå at lade spildt vækse ligge, da det kan trække ind og ødelægge overfladen. Benene på UMI-serien kan tøres af med en tør eller hårdt opvredet klud. Ingen anden behandling er nødvendig. Møblerne tåler ikke vand og fugt.

Designeren - Jennifer Cena

Jennifer Cena er født i 1979 og er opvokset i de norske fjelde, hvor hun har fået et helt specielt forhold til naturen. Dette forhold afspejles tydeligt i hendes design, hvor organiske former og de naturlige materialer er hendes store kærlighed.

Hun har en stærk baggrund fra Bergens Kunst- og Designskole, hvor hun i forbindelse med en udstilling i Green House under Stockholm Furniture Light Fair i 2016 udviklede prototyperne på UMI-serien. Jennifer har allerede, inden hun har færdiggjort sin uddannelse, en hel serie af sine smukke møbler i produktion. Dette understreger hendes evner til at være nærværende, nytænkende og aktuel i sine desings.

- Læs mere om Jennifer