Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

UMI i vild ask

En helt ny variant

Du får nu muligheden for at vælge UMI seriens 4 bænke og skamler i en helt ny variant. UMI seriens fås derfor nu i vild ask med hampgjord, som er en mere bæredygtig udgave.

Hvis du ikke i forvejen kender UMI serien, så er den designet af den norske designer Jennifer Cena. UMI betyder hav på japansk, hvilket har stærke referencer til det enkelte og nordiske design.

Jennifer Cena ønskede at skabe et naturligt udtryk i nordiske ånd, med inspiration fra de norske fjelde hvor hun selv er vokset op.

Vild ask

Ask er en lys træsort, der er meget velegnet til møbler, på grund af hårdheden og det smukke udtryk. Når vi bruger vild ask i UMI serien, betyder det, at hvert enkelt møbel kan have sit individuelle udtryk, og at de smukke aftegninger fra træets årer kan ses i det massive træ på bænke og skamler.

Vælger du en UMI i vild ask, får du et personligt møbel, da ingen af dem er 100% ens. Det betyder også, at vi udnytter størstedelen af asketræet, og at mindst muligt går til spilde. På den måde sikrer vi en mere bæredygtig produktion og får utroligt smukke møbler ud af træet.

Når man laver møbler, sorteres store mængder af træet ofte fra for at sikre et ensartet udtryk på tværs af kollektionen. Det overskydende træ, der kasseres, går dermed til spilde. Med UMI vild ask forsøger vi at anvende mest muligt af træet.

Det gør, at UMI vild ask har fået et helt unikt udtryk, som du ikke finder i møbler af f.eks. egetræ. Ask og eg minder meget om hinanden i deres gode egenskaber og hårdhed. Og de er begge meget udbredte i Europæiske skove og er særdeles gode til møbler.
Træ ved MAKE nordic er træ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763)

Læs mere om FSC HER

- Læs om FSC

Hamp

Hamp er et fantastisk materiale! Det anvendes til det flettede sæde på UMI møblerne, da det er både slidstærkt, smukt og bæredygtigt. Hampplanten er meget miljøvenlig at dyrke i forhold til f.eks. bomuld. Hampplanten kan vokse i norden helt uden brug af sprøjtemidler, og uden at der skal vandes. Den vokser hurtigt og behøver derfor kun et begrænset areal at vokse på.

Når man tænker på hamp, tænker man ofte på det forbudte euforiserende stof. Men den type hamp, vi bruger i møbelproduktion er en anden type, der ikke virker berusende. Hamp dyrkes med henblik på møbel- og modeindustrien, men den anvendes bl.a. også til tæpper, isolering i bygninger, og endda i fødevareindustrien.

I mange tusind år har hamp været anvendt som reb og tov, hvilket bekræfter dets styrke. Så når vi fletter en gjord af hamp på et UMI sæde, er det fordi, det er noget af det bedste og mest bæredygtige materiale, vi kan finde.

 

 

Designeren - Jennifer Cena

Jennifer Cena er født i 1979 og er opvokset i de norske fjelde, hvor hun har fået et helt specielt forhold til naturen. Dette forhold afspejles tydeligt i hendes design, hvor organiske former og de naturlige materialer er hendes store kærlighed.

Hun har en stærk baggrund fra Bergens Kunst- og Designskole, hvor hun i forbindelse med en udstilling i Green House under Stockholm Furniture Light Fair i 2016 udviklede prototyperne på UMI-serien. Jennifer har allerede, inden hun har færdiggjort sin uddannelse, en hel serie af sine smukke møbler i produktion. Dette understreger hendes evner til at være nærværende, nytænkende og aktuel i sine desings.

- Læs mere om Jennifer