Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

UGO inspiration

UGO serien

Designet af den verdensberømte Piet Hein

Piet Heins smukke barstol UGO er en del af UGO serien. Den er udviklet i samarbejde med Piet Hein familien, og bygger på Piet Heins gamle skitser, hvor hans berømte SUPERELLIPSE® er brugt. Det var denne formel som gjorde Piet Hein verdenskendt. UGO serien består af en barstol i to højder og en skammel. Alle tre fås med enten egetræssæde eller med lædersæde fra SPOOR læder.

UGO

In the 1940s, Piet Hein created what he called GROOK. There are thousands of grooks by Piet Hein, and we probably all recognize the lines by Piet Hein, that keeps bringing a smile to our lips.

The grooks were written in the years from 1939 to shortly before Piet Hein’s death in 1996.

The grooks were created in Piet Heins alias Kumbel Kumbell. It’s hard to define what a grook really is, but it to put it shortly, it says what anybody may think of themselves. Of course, Piet Hein was a poet and an artist, meaning that he would always put pertinent new perspectives on these everyday observations. In the grooks he would also present his reader with a small instruction, in what must be the finest of arts  –  the art of living.

GROOK

VILHELM barstolen håndlaves i massivt egetræ, som er træ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763) mens de flettede hampgjorde er 100% naturmateriale.

Når du vælger FSC, er du med til at passe på vores verden. Dette skyldes, at i en FSC-skov vil der ikke blive fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Derudover er det også en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver tilgodeset, og at de mennesker, der har skoven som arbejdsplads, er uddannede og får ordentlig sikkerhedsudstyr og løn.

- Læs om FSC

Bæredygtighed

 

I Piet Heins UGO serie håndlaves sædet i Danmark af smukt egetræ, som er træ fra FSC®-certificerede skove (FSC® N002763). Det betyder bl.a. at der i skoven, ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Det betyder også at der tages hensyn på både dyr, miljø og mennesker i og omkring skoven. Egetræsfineren formspændes, så sædets form, set oppefra, passer med Piet Heins super cirkulære formel. Du kan også vælge sædet med sporbart læder fra SPOOR. Det er en læder i høj kvalitet, som kan spores tilbage til det dyr det kommer fra.

UGO seriens stel laves i Danmark af genanvendeligt sort pulverlakeret stål.

 

 

3 størrelser

Noget af det helt særlige ved Piet Hein er blandt andet hans måde at forene det kunstneriske med det naturvidenskabelige felt, idet han udfoldede sig som både kunster og videnskabsmand livet igennem.

Piet Hein skabte digte, kunst, design og arkitektur gennem næsten tres år. I 1944 formulerede han hvordan han gennem årene greb sit arbejde an:

“Kunst er løsningen af de problemer, som ikke kan formuleres klart, før de er løst”

Med sin matematiske intuition satte han sig for at finde en absolut harmonisk formgivning. Det blev til det vi kender som superellipsen og supercirklen – en harmonisk geometrisk figur. Samtidig en figur som er brugt lige fra møbeldesign til bygningsaktiviteter og vejnet. Og selvfølgelig i den elegante UGO serie.

- Læs mere om Piet Hein

Designeren - Piet Hein

Piet Heins UGO serie består af 3 forskellige møbler – en barstol i to højder og en skammel. Barstolens siddehøjde er enten 65 cm eller 75 cm, men pga. sædets form er det højeste punkt på barstolen cirka en centimeter højere. Skamlen måler 45 cm i siddehøjden, men sædets formbetyder selvfølgelig også her, at det højeste punkt er cirka en centimeter højere.

Det bredeste punkt på barstolen og skamlen er afstanden mellem de modstående ben. Det vil sige at skamlen måler 48,8 cm i bredden på det bredeste sted, den laves barstol måler 52,1 cm og den høje barstol måler 53,7 cm.

UGO bar stool, 75 cm

UGO counter stool, 65 cm

UGO stool, 45 cm

Hvem har designet UGO-serien?

UGO-serien er designet i samarbejde med Piet Hein-familien, og UGO-serien bygger på Piet Heins gamle skitser fra omkring år 1968. De gamle skitser blev ikke videreudviklet dengang, så de blev ikke til mere end streger på papir. Nu er det eksklusive design sat i produktion, og det stilrene design finder du hos MAKE nordic. 

Hvilke møbler består UGO-serien af?

UGO-serien består af tre møbler; en skammel med en almindelig siddehøjde på 45 cm og to barstole i forskellige højder. Den ene barstol har en bardiskhøjde på 75 cm, og den anden barstol har en køkkenbordshøjde på 65 cm.