Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Sådan passer du på din sofa

En sofa er en investering, som skal være en del af vores hjem i mange år. Og når vi bruger så mange penge på et møbel, er det vigtigt at passe på det, så det kan holde sig pænt i den tid vi har det. En sofa er samtidig et meget centralt møbel i mange hjem, og bliver derfor også brugt rigtig meget. Og uanset om den skal bruges af børn med fedtede fingre, til fredage med rødvin og fest eller søndage med tømmerændspizza og cola, så er er der nogle ting det er vigtige at huske når du gerne vil holde din sofa pæn i mange år.


4 ting du skal huske, når du vil holde din sofa pæn

1. Støvsug din sofa ugentligt

Selvom det ikke altid er til at se med det blotte øje, så samler din sofa støv og skidt. Det er derfor vigtigt at støvsuge den 1 gang i ugen, når du alligevel giver gulvene en tur. Husk dog at skifte hovede på støvsugeren, så du ikke ødelægger stoffet. Også mellem modulerne er det vigtigt ind i mellem at fjerne skidt og støv. Så skil gerne modulerne ad ind i mellem, og giv denne del af sofaen lidt kærlighed også – det betaler sig i sidste ende. Og så er det jo altid en god idé at banke hynderne når du er i gang – støvsugeren får ikke altid det hele med.

2. Fjern pletten med det samme – og tag dig tid til det

Er uheldet ude er det vigtigt at du fjerner pletten med det samme. Hvis du lader den sidde, bliver den sværere at fjerne, og resultatet bliver derfor ikke det samme. Når du arbejder med at fjerne pletten skal du tage dig tid til at gøre det ordentligt. Det kan desværre ikke gøres på 5 minutter. Det kræver noget arbejdet at få pletten helt væk og at undgå skjolder.

3. Skab flere gode spots i din sofa – og sid ikke på armlænet!

Har du også et favoritsted, hvor du altid sidder i din sofa? Det er altid hyggeligt med faste pladser i sofaen, men de faste pladser betyder også at du med tiden vil kunne både se og mærke hvilken del af sofaen som altid bliver brugt. Så skab gerne flere gode spots i sofaen, hvis du vil undgå at slide mere på et modul end et andet. Og lad vær med at sidde på armlænet…

4. Skab nogle rammer for hvordan sofaen skal bruges – og ikke bruges

Når du har investeret i din drømmesofa, er det også helt okay at sætte nogle rammer for, hvordan sofaen skal bruges – og ikke bruges. Det er helt okay at sige, at mad hører til ved spisebordet, at skoene skal stilles i entreen og at man ikke hopper i sofaen. Det vil altsammen være med til at give din sofa et længere og smukkere liv – og vi lover at hyggen ikke forsvinder af den grund. Tværtimod.

Hjemme hos

Før / efter

Before

After