Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Et spisebord for livet


Du har fået et nyt bord - hvad nu?

Når du modtager et nyt bord fra MAKE nordic er det altid oliebehandlet på forhånd. Men det er individuelt, hvor meget olie, man ønsker at give sit bord. Nogen vil måske gerne have det spejlblankt, mens andre gerne vil have det helt naturligt og næsten ubehandlet.

Et nyt bord kan virke mere modtageligt for rander og pletter, når du tager det i brug første gang, end når du har brugt det i nogle måneder. Det er helt generelt for træborde, uanset om du har købt det hos os eller andre steder.

Ønsker du en mere mættet overflade, anbefaler vi, at du giver dit bord olie kort tid efter modtagelse – og måske igen efter nogle uger. Hvis du ikke har en god olie, kan du købe den hos os eller i et byggemarked.

Sådan oliebehandler du dit bord

I videoen herunder viser Benny, hvordan du oliebehandler dit nye spisebord. Du kan også følge guiden under videoen.

SÅDAN OLIEBEHANDLER DU DIT BORD

  1. Overfladen slibes med en slibesvamp, en grydesvamp eller sandpapir korn 120-180. Husk at slibelangs træårernes retning. Støvsug pladen fri for slibestøv og kør over pladen med en tør klud inden oliering.
  2. Olien rystes grundigt.
  3. En passende mængde olie fordeles med en klud i et jævnt dækkende lag. Husk at bagsiden af bordet og ben også skal have olie, og eventuelle tillægsplader ligeså.
  4. Vent ca. 10 min. (ved stuetemperatur) mens olien trænger ind i træet. Er der tørre områder gives disse lidt ekstra olie.
  5. Herefter tørres overskydende olie af med en fnugfri klud. Overfladen skal være helt fri for overskydende olie.
  6. Efter 24 timer er bordpladen brugstør. Bordpladen må i denne periode ikke påvirkes af vand.

Rigtig god fornøjelse med dit nye bord! Husk at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Send en mail til info@makenordic.com eller ring på tlf. 29103800