Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

GOLIAT

Den bæredygtige stol, GOLIAT af Poul M. Volther

 

Den smukke bæredytige stol GOLIAT blev designet af Poul. M. Volther i 1953. Stolen blev udstillet på Snedkernes Efterårsudstilling, hvor den vandt en pris og derefter gik i glemmebogen. Den er hidtil kun produceret i få eksemplarer og blev fundet ved et tilfælde af designerens søn på en svensk auktion mange år senere. 

GOLIAT - En unik og bæredygtig stol af Poul M. Volther ser dagens lys

Det bæredytige danske stykke møbelhåndværk repræsenterer en tid, hvor håndværk smeltede sammen med duften af nysavet træ. Designet og blyantstregerne på de originale tegninger har vist sig at være tidløst, og med sine smukke, skulpturelle og æstetiske linjer vil den pynte i de hjem, som værdsætter tidløst design og et håndværk, der har rødder i den danske møbelguldalder.

Poul M. Volthers GOLIAT har et smukt, minimalistisk udtryk og en overraskende høj siddekomfort. Den bæredygtige stol kan både at stå alene med sine stilrene linjer, men den kan også meget let kombineres med andre møbler for at skabe et varieret og personligt udtryk.

Der er ingen tvivl om, at den bæredygtige stol, GOLIAT vil bidrage positivt til ethvert rum med sit unikke og smukke formsprog. GOLIAT er en bæredygtig stol, der er danskproduceret i bæredygtigt FSC certificeret massivt egetræ. Der medfølger tre bæredygtige hynder i Oeko-tex koldskum med smukt, aftageligt stofbetræk samt lædersnore til påsætning. Der er mulighed for at vælge blandt mange forskellige stofvarianter i både nutidige design og tidløse farver.

Se alle varianter

Mød designeren af den bæredygtige stol Poul M. Volther

Poul M. Volthers stil var baseret på den skandinaviske funktionalisme, der med et moderne twist fandt en middelvej mellem Bauhaus-stilen og det klassisk praktiske værk. Herved undgik han at blive fanget af forskellige kortlivede trends, hvor han i stedet designede værker, der kunne holde folk tryllebundne over deres skønhed på tværs af tiden.

Corona stolen er et godt eksempel på dette. Corona stolen er uden sammenligning Poul M Volther mest kendte møbel. Han står også bag en lang række andre kendte danske møbelklassikere, bl.a. pindestolene, hvor man ser, at det strengt logiske design med stort fokus på både siddeoplevelse og opbygningen af stolen, blandes med et unikt moderne look samt flair for farve og organisk tænkning.

Poul M. Volther var oprindeligt udlært møbelsnedker. Han videreuddannede sig på Kunsthåndværkerskolen, hvor han underviste i mange år på det, der i dag hedder Danmarks Designskole. Her satte han satte sit præg på hundredvis af unge møbelarkitekters sans for håndværkets kvalitet.

Han blev i 1949 ansat på FDB’s tegnestue med hjælp fra den kendte Hans Wegner. Her arbejdede han først under Børge Mogensen indtil 1959, hvor Mogensen forlod FDB og Volther blev leder.

Poul M. Volthers stil var enkel, funktionel og smuk. Hvilket har resulteret i, at en lang række af hans designklassikere har fundet vej ind i mange tusinde danske hjem, hvor de stadig ses den dag i dag.