Spring til indhold

Kurv

Din indkøbskurv er tom

Fjern skjolder på din sofa

 

Har din sofa fået skjolder? Det kan virke uoverskueligt, når noget bliver spildt eller en plet flyder ud og tørrer ind til skjolder. Det kan ske, hvis du spilder væske eller efter pletfjerning, og særligt hvis der er tale om en lys sofa, er det svært at undgå, når uheldet er ude.

Regel nummer 1, når der opstår skjolder, er at du bør rense pletten væk så hurtigt som muligt. Her er chancen nemlig størst for, at skjolderne kan fjernes helt.

Sådan kommer du af med skjolderne

I virkeligheden er der ikke den store forskel på, om du behandler små pletter eller store skjolder. Du skal bare huske at behandle hele siddefladen.

  1. Få fat i vand, opvaskemiddel samt et rent og tørt håndklæde og karklud. Du behøver ikke at bruge penge på dyre rensemidler, som markedsfører sig som en sikker pletfjerner.
  2. Hvis skjolderne ikke er helt indtørrede, kan du bruge en blød og fnugfri klud til at suge overskydende væske op ved blot at presse kluden ned mod skjolden.
  3. Vask dernæst kluden under vandhanen, og tilsæt en enkelt dråbe opvaskemiddel. Det er vigtigt, at du begrænser dig med mængden og vælger en opvaskemiddel uden farve i.
  4. Fortsæt med at presse kluden forsigtigt mod skjolderne, og bevæg dig udad på hele siddefladen med cirkulære bevægelser. På den måde får du hele skjolden med.
  5. Gentag step 3 & 4, så du renser kluden på ny og tilsætter lidt ekstra opvaskemiddel, inden du fortsætter med de cirkulære bevægelser for et endnu bedre resultat.
  6. Brug det tørre og rene håndklæde til at absorbere overskydende fugt fra sofaens overflade.
  7. Lad gerne sofaen tørre natten over. Hvis du er tidspresset, kan du få hjælp fra en hårtørrer på laveste styrke.

Read more

Rens af sofa i hjemmet

Mange af os bruger meget tid i sofaen, og det sætter naturligvis sine spor. Derfor er det vigtigt at rense din sofa engang imellem, lige som du renser dit gulv. Sofaen kan være beskidt af pletter ...

Læs mere

Hvordan fjerner man pletter fra en sofa?

En sofa er til for, at hele familien kan slappe af, nyde en god kop kaffe eller et glas vin en lørdag aften. Men i takt med, at din sofa følger livets gang, kan du uheldigvis spilde en tår rødvin,...

Læs mere